Шабла - плаж при къмпинг Добруджа

Шабла - първият голям град по северното Черноморие на България! Лятото и слънцето обичат това място! То е най-източната точка на страната. Първото място в България, което слънцето огрява рано сутрин.

Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Информация за Шабла – плаж при къмпинг Добруджа

Ако сте от хората, търсещи дълги и просторни златисти пясъчни ивици, чисти и приятни морски води, то Шабла и прилежащия на града плаж при къмпинг Добруджа са точно за вас. Това е едно място все още незасегнато от строителните процеси в България. Тук морският бряг е спокоен и  прилича на бреговете на Дуранкулак и Крапец – Плажът е красив и тих, далеч от шума и неспокойствието на урбанизираните местности, няма много заведения, няма хотели, не се чува ехото от музиката на някой бар. Много подходящ за хора, обичащи дивата природа. През по-голяма част от летния сезон няма много туристи. Въпреки царуващото спокойствие, все пак, тук има достатъчно места, където да похапнете, да пийнете с приятели и да останете за няколко дни. Плажът при Шабла е предпочитана дестинация за любителите на лятното спокойствие, за хората, които истински се наслаждават на шума на вълните и чайките.

Плажът при къмпинг Добруджа в Шабла – Безкрайно дълга плажна ивица, покрита със ситен и златист, морски пясък.

Плажната ивица на плажа при къмпинг Добруджа в Шабла е чиста и просторна, има по много място за всеки посетител. Тук определено се усеща атмосферата на най-северните плажове по българското Черноморие. Посетителите на мястото могат да се любуват на безкрайния хоризонт, както по суша, така и по море.

трябва да имате в предвид, че по северните плажове, често водата е по студена и морето може да е по-бурно. Бъдете внимателни с мидените черупки в морето и по брега. Някои от тях са доста остри и могат да ви причинят неприятни наранявания.

Малки заведения ще ви предложат вкусна морска храна и разхлаждащи напитки. 

В близост до плажа при къмпинг Добруджа в Шабла има заведения, от които могат да се закупят напитки и храна. Така че, бъдете спокойни, не е нужно да се запасявате с провизии ако искате да прекарате един ден на този плаж.

Малки хотелчета, бунгала, семейни хотели и вили предлагат нощувки на добри цени.

Ако сте решили да прекарате своята лятна ваканция в Шабла, то трябва да знаете, че там няма да намерите типичните за южното Черноморие на България, големи и луксозни хотели, но пък ще откриете прекрасни малки хотелчета, бунгала, семейни хотели и вили, предлагащи добро обслужване и  нощувки на достъпни цени.

Настаняване предлагат както къщи в местността и къмпинга, така и някои хотели в близост.

Защитеното Шабленско езеро, Шабленската тузла, морски фар и исторически находки са прекрасна дестинация за любителите на природата и културата.

На юг от плажа и на 3 км от Шабла се намира Защитената местност Шабленско езеро. Тук се срещата много редки видове растения и животни. Мястото е от от важно значение за някои видове птици. Голяма част от тях прекарват зимата на тук.

В близост до езерото, се намира и Шабленската тузла, известна с лековитата си кал.

Любителите на историята могат да видят най-стария морски фар на Балканския полуостров. Това е най-източната точка на България, Първото място в страната, което слънцето огрява рано сутрин

Снимки от птичи поглед и не само

Information

Find More  
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons