Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Информация

„В България няма друг плаж като Иракли!“ Това казва всеки един от посетителите на Иракли! Всеки се връща отново и отново, за да се докосне до кристално чистата морска вода, до златистите пясъци и безграничната морска шир. Питате се как ще изглежда вашата лятна ваканция в Иракли? Е, бъдете готови да се поддадете на чара на един от най-красивите плажове в България!

Всеки човек, посетил плажа на Иракли, го помни завинаги като райско кътче. Това невероятно място съчетава в себе си красотата на дивата природа и морския бряг. Само на метри от морето се простира гъста гора, в която посетителите често разполагат своите палатки и бунгала. Непокътнато от урбанизационните процеси в България, мястото привлича все повече и повече туристи, решили да съберат тен и да подишат чист въздух. Преди години, поради отдалечеността си от по-големите градове като Варна и Бургас, плажът при Иракли е бил слабо посещаван, предимно от живеещите в околните селца жители.

Тук река Вая се влива в морето, но тя е малка и в топлите летни дни посетителите на плажа безпроблемно преминават през нея.

Плажната ивица на Иракли е дълга и широка. От към входа, пясъкът е ситен и жълт. Колкото по-на юг към село Емона върви човек, толкова по едър става пясъкът и постепенно преминава в чакъл.  В близост има заведения, от които могат да се закупят храна и топли напитки. Плажът се посещава от нудисти, които се настаняват основно в южната част на ивицата.

По една или друга причина, плажът при Иракли, въпреки привлекателността си за български и чужди туристи, остава все така див и неурбанизиран. Именно в това се крие чарът на това великолепно местенце по Българското Черноморие. Ираклипродължава да събира свободни и духовити хора, дошли да прекарат деня и нощта с приятели! Хора, дошли да попеят и да погледат звездите на прекрасното небе, над морето! Иракли продължава да бъде място, което подтиква хората просто да си ПОМЕЧТАЯТ – далеч от шума на града, далеч от прашните улици, далеч от забързаното ежедневие!

Ако това лято посетите Иракли – отдайте се на свободата, отдайте се на дивото, отдайте се на себе си и се освободете от стреса!

Ние, екипът на beaches.bg ви желаем приказно лято, изпълнено с много усмивки!

Снимки от птичи поглед и не само

Articles

Find More  

Черноморски романс

Share Много често живеем в заблуда, сякаш унесени от градския шум, от непрекъснатия стремеж към незначими неща. Точно в тези моменти забравяме какво в действителност искаме, за какво живеем и какво търсим на тази земя! Всъщност всеки от нас се бори за любов – любов от близки, любов от приятели, любов от любимия човек! И като се замисля, има ли по-приятно …

Continue reading  
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons