Заливът Света Параcкева в Приморско - див, красив и вдъхновяващ

Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Плажът при Света Параскева изглеждаше да е достатъчно далеч от пътя, за да е едно по-тихо и диво място!

20160813_141857

Света Параскева

Как да стигнем до залива Света Параскева

На всички възлови точки в резерват Ропотамо има указателни табели, показващи къде се намирате.

Резерват Ропотамо - Залив Света Параскева

Резерват Ропотамо Пътеки – Залив Света Параскева

Не е трудно да се ориентирате, просто трябва да ги следвате и да следите за маркировки по дърветата около пътечките, за да не се изгубите. Така, ние оставихме колата до една бариера, която всъщност е начало на защитена територия в Резервата Ропотамо, Странджа планина. Бариерата се намира по пътя малко след Беглик Таш. Вървяхме около 800 метра по асфалтов път и след това около километър в гората. Пътят се разклонява на две места. Трябва да следвате внимателно маршрута си. Преходът из гората е доста приятен. Теренът е лесно проходим, няма стръмни участъци и е подходящо и за малки деца. Интересното е, че ако пазите тишина и имате късмет, може да видите някоя сърна или елен.

Елен, сърна - горски обитатели по пътя са залива Света Параскева

Елен, сърна – горски обитатели по пътя са залива Света Параскева

На края на пътя, малко преди да видите морето, ще забележите малка река, която в дъждовни периоди се влива в морето. Още няколко крачки и ви очаква красива гледка. НАЛИ ЗНАЕТЕ, ВИНАГИ СЕ ИЗИСКВА УСИЛИЕ, ЗА ДА СТИГНЕТЕ ДО НЯКОЕ КРАСИВО МЯСТО. ДОРИ И ЗА СЕКУНДА НЯМА ДА СЪЖАЛИТЕ, ЧЕ СТЕ ПОВЪРВЕЛИ, ЗА ДА СТИГНЕТЕ ТОЗИ ОЧАРОВАТЕЛЕН ЗАЛИВ СВЕТА ПАРАСКЕВА!

20160813_141425

Пясъкът е уникален – едър и малко по-тъмен. А това, че мястото е незасегнато личи на всяка стъпка. Около морето, брегът е обрасъл в тръни, които доста силно бодат.
20160813_141801

Ако и вие сте любител на горските разходки и се намирате близо до Примосрко, Аркутино, Китен или Лозенец, аз ви препоръчвам да си направете една приятна разходка до залива Света Параскева – неоткрит, див и вдъхновяващ този плаж плаж ще ви накара да се почувствате като корабокрушенци на самотен остров! Толкова далеч от шума на града, тук можете да прекарате прекрасен ден с децата или да си изживеете един незабравим морски романс!

И не забравяйте … BEACHES.BG – ЗА ДА Е ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ПЛАЖ ПО-БЛИЗО ДО ВАС!

 

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons