КРАПЕЦ! Ето това място може да се нарече приказно – красиво, красиво, красиво. Не стигат прилагателните, за да го опишем!

Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Да открием плаж Крапец

Ако искате да опознаете българското черноморие, то ние сме сигурни, че няма да се задоволите само с обиколка на известните на всички ни плажове като Златни пясъци, Албена, Варна, Влас, Елените, Бургас, Градина и редица други, така обичани от българите и посетителите на страната плажове. Сигурни сме, че вие ще продължите да търсите, да изследвате тази прекрасна страна – България, докато не откриете кътчето, което ще ви накара да усетите величието на морето и да се вдъхновите.

Е, ние имаме предложение за вас – КРАПЕЦ.

Ето това място може да се нарече приказно – красиво, красиво, красиво. Наистина, не стигат прилагателните, за да го опишем.

Плаж Крапец

Само 4 км. делят Крапец от Международен път, но тази местност е останала тиха, необятна и екологично чиста. Посетителите на този плаж могат да се наслаждават необезпокоявани на сякаш безкрайната плажна ивица, морския хоризонт и дивата природа. Дори в разгара на лятото, това райско кътче остава незасегнато от тълпите хора и всеки плажуващ може да се отдаде на спокойствие, тишина и незаменима почивка. Когато погледне на север, човек не вижда нищо друго освен море и пясъчна ивица. Това е така, защото плажните ивици на Дуранкулак и Крапец се сливат и образуват един необятен морски хоризонт. Това е едно от най-красивите места по българското черноморие.

По северните плажове в България, често духа силен вятър и това е чудесно условие за любителите на кайтсърф.

Пясък и морска вода
Пясъкът на плажната ивица на Крапец е златист и ситен, истинско удоволствие за посетителите, които могат да се любуват на безкрайната пясъчна шир. Плажът e изключително чист. Морската вода е чиста и студена. Често има вълнение и подводни течения. Затова е добре туристите да бъдат много внимателни, когато влизат в морето

Магазини и заведения в близост до плаж Крапец

През активния сезон на плажа често има подвижни бар-каравани, от където могат да бъдат закупени пържени картофи и разхлаждащи напитки. Добре е, ако ще плажувате на Крапец, да се заредите с необходимите ви неща, за да не се окаже, че няма от къде да си закупите дори вода.

Места за отсядане

Зад плажа има изоставен къмпинг, който не функционира. Посетителите на плажа могат да отседнат в малки хотели и къщи за гости в село Крапец. Има възможност за наемане на цели къщи. Цените са приемливи дори през активния летен сезон. Своята резервация можете да направите през формата за резервация на booking.com, поставена на сайта ни.

Инфраструктура

До къмпинга се стига по малък асфалтов път. От къмпинга до плажа се кара само по черен път. От плажа на Дуранкулак до този на Крапец се стига и по черен път, който минава между малки гори и големи поля. За да минете по него е добре да сте с високо проходима кола и да имате в предвид, че е много вероятно да закъсате, затова по-добре изберете основните пътища до плажа.

Паркинг

Около плажа има много места, където всеки може да паркира колата си за цял ден напълно безплатно.

Природа

Зад плажната ивица, туристите, дошли да посетят морето, могат да наблюдават само гора и много ниви и поля.

Атмосферата на това място е уникална. Веднъж, посетили Крапец, хората се връщат отново и отново и сякаш никога не могат да му се наситят. Не могат никога да се насладят на тази девствена природа, на тази безкрайна морска пясъчна длъж и шир. Всеки, вкусил от атмосферата на райския плаж Крапец усеща свободата, чува удара на вълните и морския бриз, нашепващи свобода и безгранична наслада.

loading…

Настаняване

Directory

Find More  
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons