Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Информация за сайта

Beaches.bg е сайт, посветен на българското Черноморие, включващ снимков и текстов материал за голяма част от плажовете по крайбрежието на България. Основна идея на сайта е да дава максимално точна и полезна информация на посетителите на българското Черноморие, да накара хората да предпочетат Черноморието на България и да прекарат едно незабравимо лято, обикаляйки различни дестинации по брега на морето в България. Сайтът служи като платформа за изграждане ефективна Интернет общност и осъществяване на кампании в социалните медии. Сайтът представя българските плажове, подредени от север на юг, като за удобство на потребителите дестинациите са разделени по общини с поддестинации – плажовете, намиращи се в съответната община. Посетителите могат да изберат плаж и по желана от тях характеристика – син флаг, охраняем плаж, див плаж, подходящ за семейства плаж и други. Beaches.bg има следните функции:

  • Дава уникална и достоверна текстова информация за българското Черноморие;
  • Позволява на посетителите да разгледат плажа чрез снимки от птичи поглед;
  • Посетителите на сайта имат възможност да търсят плаж в желана от тях община или според търсени от тях характеристики – като охраняем плаж, син флаг и други;
  • Сайтът е достъпен на три езика – български, английски и руски.

Кратка история за beaches.bg

Beaches.bg съществува от 2014. Идеята и реализацията са на двама българи, решили да направят мобилно Андроид приложение, посветено на българското Черноморие и в него са включени по-голяма част от плажовете в Северна и Южна България. Целта на идеята е  ефективно представяне на българския черноморски продукт и запознаване на потенциалните потребители с голяма част неизвестни плажове.Половин година след реализацията на приложението, информацията е представена под формата на сайт, за да може да е достъпна за по-голяма част от  хората, желаещи да посетят България през лятото. Сайтът beaches.bg непрекъснато се развива и обогатява с нова информация! Аудиторията, посещаваща beaches.bg непрекъснато нараства , а това е стимул за търсене на нови дестинации и нови вълнуващи снимки!

Екипът на beaches.bg има за цел да изгради едно релевантно туристическо портфолио на българското Черноморие, чиято основна задача е да повиши конкурентоспособността на българските плажове на туристическия пазар в България и в страните с обект на интерес – българското Черноморие.

Основна задача е непрекъснатото изследване и достигането до недотолкова известни части от българското Черноморие с цел подчертаване на техните конкурентоспособни характеристики и увеличаване на туристическия поток в тях.

Българското Черноморие е прекрасна дестинация, която трябва да се поддържа чиста, красива и непокътната! 

Leave a Reply

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons