Нашите топ 10 плажове в България

Плажовете, които ще ви очароват със своята семпла красота, златисти брегове и сини морски води!

Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Преди около две години се захванахме с проекта beaches.bg. Единствената ни цел беше да представим красотата на българските плажове през нашия поглед. Дадохме всичко от себе си и за тези две години успяхме да създадем Android приложение и интернет сайт, предоставящи снимков и текстов материал за по-голяма част от плажовете по Българското Черноморие.

Facebook

По плажовете на България – в търсене на своето любимо морско местенце!

Излазът на България към море не е голям, но релефът на страната ни дава възможност да прекараме повече от 100 летни дни на повече от 80 различни плажа! Можете да избирате между скалисти брегове, сгушени и малки заливчета, и разбира се необятните плажни ивици, обсипани със ситен, златист пясък.

И тук е моментът да ви попитам  – Били ли сте в Крапец? Виждали ли сте плажовете около Камчия? Дали сте чували за Шкорпиловци? За Иракли? А за Силистар и северния плаж на Синеморец какво мислите? На плажа при Варвара ходили ли сте? Сигурни сме, че една голяма част от вас не не са посещавали тези места! Искрено ви пожелаваме следващото лято да им се насладите!

Ако искате да опознаете плажовете на страната ни, то ние сме сигурни, че няма да се задоволите само с обиколка на известните на всички ни плажове като Златни пясъци, Албена, Варна, Влас, Бургас, Градина и редица други, така обичани от българите и посетителите на страната, плажове. Сигурни сме, че вие ще продължите да търсите, да изследвате тази прекрасна страна – България, докато не откриете кътчето, което ще ви накара да усетите величието на морето и да се вдъхновите.

Във връзка с това, решихме да направим един изцяло наш списък с най-красивите, според нас, плажове в България. Списъкът е от север на юг:

Южният плаж при Дуранкулак

Южният плаж на Дуранкулак е вторият (по ред) плаж, който може да бъде посетен от туристите по Българското Черноморие. Това е едно невероятно място – просторно, ветровито с кристално чиста морска вода. Плажът, отдалечен от шума на големите градове, e прекрасно място за почивка.

Южен плаж Дуранкулак

Южен плаж Дуранкулак

 

Крапец

Само 4 км. делят Крапец от Международен път, но тази местност е останала тиха, необятна и екологично чиста. Посетителите на този плаж могат да се наслаждават  -необезпокоявани, на сякаш безкрайната плажна ивица, морския хоризонт и дивата природа.

beaches.bg - Плаж Крапец България

beaches.bg – Плаж Крапец България

 

Плаж Романтика

Плаж Романтика е разположен на място с красива природа. Крайбрежната ивица е широка и чиста. 

kamchia-beach-romantika

beaches.bg – Плаж Романтика България

 

Долни Чифлик – Камчийски пясъци

Това е една красива местност в България. На едно място са събрани красотата на морето, пясъка и изключително гъста гора. Плажната ивица е най-дългата такава на българското Черноморие. Местността е обявена за резерват. Тук се срещат много редки видове растения и животни, защитени със закон.

beaches.bg - Долни Чифлик – Плаж Камчийски пясъци, България/ Kamchia sands beach, Bulgaria

beaches.bg – Долни Чифлик – Плаж Камчийски пясъци, България/ Kamchia sands beach, Bulgaria

 

Плаж Шкорпиловци

Това е едно от красивите и диви кътчета по Черноморието на България, които всеки посетител или жител на страната си заслужава да види. Плажът е с чиста и просторна ивица. 

beaches.bg - Плаж Шкорпиловци, България

beaches.bg – Плаж Шкорпиловци, България

 

Иракли – плаж

По една или друга причина, плажът при Иракли, въпреки привлекателността си за български и чужди туристи, остава все така див и неурбанизиран. Той съчетава в едно красотата на необятното море, дългата пясъчна ивица и гъста зелена гора.

beaches.bg - Плаж Иракли, България

beaches.bg – Плаж Иракли, България

 

Аркутино

Безспорно Аркутино е един от най-красивите плажове по южното ни Черноморие. Див и толкова просторен, той е блато-лагуна и защитена природна територия. На територията на плажа има пясъчни дюни. В далечината, посетителите се вдъхновяват от гледката на гъста гора и един от петте острова в Черно море – змийският. Плажната ивица е просторна и сякаш безкрайно дълга.

beaches.bg - Плаж Аркутино, България

beaches.bg – Плаж Аркутино, България

 

Варвара

Варвара е едно китно селце, разположено на брега на морето. През последните години строителството в този район се засилва, но все още мястото остава далеч от големите тълпи. Пясъкът на плажа е малко по-едър, но много чист, а водата кристално синя и винаги чиста. Около селото има много скалисти заливи, предпочитани от хората за риболов и живописно гмуркане.

varvara-beach-4

beaches.bg – Плаж Варвара, България

 

Синеморец – Северен плаж

Синеморец е едно от най-красивите и чисти места по българското Черноморие. Селото е разположено на полуостров, който се намира на юг от река Велека. Уникално красива гледка се разкрива на това място. Река Велека спокойно се влива в Черно море и това прави плажа неописуемо красив и вдъхновяващ. Цялата местност е резерват и се срещат някои редки видове растения и животни. 

beaches.bg - Плаж река Велека, Синеморец, България/ River Veleka Beach, Sinemorets, Bulgaria

beaches.bg – Плаж река Велека, Синеморец, България

 

Силистар

Това е един от добре познатите плажове по българското Черноморие. В разгара на сезона тук има много туристи, работещи заведения и водни атракциони. Морската вода е плитка и топла. Плажната ивица е доста широка. Мястото съчетава красотата на гората и морето. Това е един от най-красивите плажове по южното Черноморие!

silistar-beach-12.

beaches.bg – Плаж Силистар, България

Надяваме се, че нашата извадка от любими плажове ще ви хареса и ви пожелаваме това лято да успеете да посетите поне 5 от тях! 


Весело и слънчево лято!

Екипът на beaches.bg

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons