Слънчев бряг – хиляди туристи всяко лято

Перфектното съчетание между фин и златист морски пясък, дълга плажна ивица и много заведения правят това място предпочитана дестинация за туристите и любителите на нощния живот!

Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Да открием Слънчев бряг

Тръгнали сте на обиколка по плажовете на България. Искате да откриете най-добрите плажове по морето на българското Черноморие.
Е, няма как да пропуснете да минете през Слънчев бряг! Все пак, това е една от най-предпочитаните дестинации по българското Черноморие.

Слънчев бряг може и да не е най-живописният морски курорт в България, но определено има редица причини да бъде посетен – разнообразните заведения за хранене, дискотеки, предлаганите забавления, безкрайната пясъчна ивица, усмихнатите младежи и възможността за избор между различни ценови пакети за настаняване са само част от причините, които могат да бъдат изброени.

слънчев бряг

Защо да посетите Слънчев Бряг?!

Посетете Слънчев бряг заради хиляда и седемстотинте слънцечаса от май до октомври. Посетете го заради дългата пясъчна ивица, която достига около 6км. дължина и на места около 60м. широчина.

Слънчев бряг буквално означава забава и масов туризъм. Прекрасен, но доста пренаселен с хора плаж, модерен курорт с много магазинчета за туристически стоки, дрехи, бижута. Комплексът разполага с много заведения, предлагащи храна и напитки за всеки вкус – кафета, ресторанти, заведения за бързо хранене,нощни клубове и барове. В разгара на летния сезон плажната алея е пълна с хора и всички заведения работят до зори. Това е причината курортът да е предпочитан от младите туристи търсещи дискотеки, купон и забавление.

Въпреки че, Слънчев бряг е една от българските Черноморски дестинации, предпочитани  от по-младите туристи, курортът е подходящ и за семейства с деца. Лесно ще се намерят редица начини за забавление на децата – ден в Аквапарка, разходка, забавления по лунапарковете в курорта, разходка с туристическо влакче или игра с други деца в някой детски кът.

слънчев бряг

Слънчев бряг предлага на своите посетители множество възможности за спорт – водни ски, тенис, сърфинг, мини-голф, конна база и др.

Как да стигнем до Слънчев бряг

Слънчев бряг е разположен на 40 км., северно от Бургас. Само 27 км., делят курорта от международното летище Бургас. Това е важна предпоставака за посетителите на курорта. Слънчев бряг е идеално разположен на българското Черноморие и до него се достига лесно както с кола, така и с автобус. В курорта има организиран вътрешен транспорт, които спомага за по-бързото и безпороблемно предвижване на туристите – автобуси, също така и велосипеди, велорикши и влакчета.

Инфраструктура

До комплекса и плажа се стига по добре изградени и поддържани пътища, които улесняват стигането до курортния комплекс и движението в него.

Плаж, пясък и морска вода в Слънчев бряг

Плажовете на Слънчев бряг са разположени в южната част на българското Черноморие. Простират се на живописен залив, който има формата на полумесец, даряващ красива гледка на изток. Пясъкът по плажовете на Слънчев бряг е златист и фин, истинско удоволствие за посетителите, които могат да се любуват на безкрайната пясъчна длъж и шир, която е посещавана от хиляди туристи през летния сезон. Плажът e чист и добре поддържан. Морската вода е топла и спокойна. Рядко има водорасли в нея. Плажната ивица е охранявана от спасители, които бдят за здравето и сигурността на туристите. 

Плажовете в Слънчев бряг са Северен и Южен (плаж при Какао бийч)

слънчев бряг

Магазини и заведения в близост до плаж Слънчев бряг

Около плажа има редица магазини, заведения за хранене, ресторанти и барове, които предлагат разнообразие от менюта и напитки на туристите, предпочели Слънчев бряг.

Места за отсядане

Слънчев бряг предлага на своите посетители разнообразни условия за настаняване на различни цени. Всеки може да избира между луксозни хотели, малки хотели на средна цена и дори има избор между квартири с хазяи. Заради възможността за избор и атрактивните пакети, курортът се пълни с туристи всяка година. 

Паркинг

Около централния плаж на Слънчев бряг е изградена Синя зона, която улеснява паркирането около плажа и достъпа до него. Благодарение на нея, всеки може да прецени къде да остави колата си и дали е нужно да паркира непосредствено до самия плаж.

Природа

Проблемът с природата и нейното буквално изчезване на територията на Слънчев бряг е един от най-основните проблеми на комплекса. През 1957 година, когато е създаден комплекса, на територията му са посадени хиляди иглолистни и широколистни дървета и храсти, от които вече не е останало почти нищо. Ослепително красивите природни дюни и зеленина в комплекса вече са изчезнали и на тяхно място са се появили множество модерни хотели. Проблемът с непрекъснатото увеличаване на строежите в Слънчев бряг все още не е решен.

Все пак, Слънчев бряг е едно прекрасно място за морска почивка. Лято, плаж, морски бриз, слънце и весели хора се срещат по уличките на комплекса. Весела глъчка и смях нашепват за радостта на туристите, избрали централния плаж на Слънчев бряг за свой летен пристан в България.

Син Флаг

Централният плаж на Слънчев бряг е носител на престижната оценка “Син флаг”, която е свидетелство за чистота на района и изпълнение на задължителните за поучаването на наградата изисквания.

Leave a Reply

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons