С деца на море и 5 плажа, подходящи за вашата семейна лятна почивка

Хайде да играем! Кога ще дойдат тези летни дни! Искам да строим замъци - пясъчни, изпълнени с мечтии!

Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Трябва да играем, в тези слънчевите дни, за да изпълним с радост детските дни! Да сме целите в пясък, но с пламък в очите, защото детството, то е миг кратък! Миг, но нека да бъде за децата щастлив, защото бързо отлита като птица и оставя ни със спомени красиви, завинаги незабравими! Затова, мили родители, прекарайте много незабравими лета по българското Черноморие, заедно със своите деца! Бъдете щастливи, бъдете мокри, стройте замъци, гмуркайте се, бъдете целите в пясък и запечатайте прекрасни спомени!

Запечатваме магически спомени в пясъка

Всяко семейство знае, че именно в малките моменти, в дребните жестове се крие смисълът на живота ни. Да видиш детето ти как се смее, чак не може да спре, играе в морската вода, да му купиш чисто нова кофа и лопатка, заедно да укрепвате пясъчни стени срещу невидими нашественици, да язди конче, да хапнете сред природата, да играете на топка…невероятно!

С деца по българското Черноморие

Много родители не си представят плажът и морето с децата. Сякаш двете неща са им напълно несъвместими. Мислят си, че няма да могат да се забавляват достатъчно, че постоянно трябва да са нащрек, че не могат да поплуват нормално и редица други ограничения, които самите те си поставят. Мили родители, това е само във вашите глави. Освободете се, усмихнете се и започвайте да кроите планове за лятото, че то вече си е направо ТУК 🙂 Децата обичат морето, обичат пясъка и е добре да не ги лишавате от летни преживявания на брега на Черно море.

20130626_115545

С деца на море

Идеи, как да разнообразим детските игри на плажа

Предлагам малък списък, който със сигурност ще се хареса на малките приятелчета, които винаги копнеят за игри:

  • Събираме съкровища по българското Черноморие – може да ви се стори смешно, но за децата винаги е интересно да си събират мидички, рапанчета. Кажете им, че те са златотърсачи или пък пирати и трябва да съберат голямо съкровище от миди, рачета, рапанчета. Обикаляйте заедно с тях и се радвайте на красотата на природата.
  • Ние сме на лодка – взимате едно детско басейнче, слагате детенцето вътре в него и влизате във водата. Облегнете се на басейна и плувайте, докато побутвате басейна и обяснявайте на детето колко е хубаво на лодката или кораба.
  • Ако сте с деца на море, цапането с пясък няма да ви се размине – седнете на брега и се наслаждавайте на морските вълни, които охлаждат тялото ви. Копайте дупки, стройте замъци, пясъчни кули, крепостни стени. Радвайте децата си с весели игри.
  • Не на последно място, ще трябва да си поиграете и на топка.

Усмихвайте се и се наслаждавайте на тези моменти, че децата бързо порастват! След време, може вие да искате да ходите на плаж с тях, но те с вас НЕ 🙂

Истината е, че почивката по българското Черноморие, може да се превърне за вашите деца в пиратска авантюра. Те ще се наслаждават на красивото море, на големи пясъчни заливи. Някои от тях ще се научат да плуват за първи път и след това няма да искат никога да излязат от водата! Нищо, че вие няма да спирате да викате след тях и да ги подканвате да излязат на брега. Но… нали за това е детството!

Почивката по българското Черноморие ще създаде незабравими спомени у вашето дете – толкова здрави, като най-стабилния пясъчен замък и толкова любими, че времето няма да може лесно да ги заличи.

Най-важно е да прекарвате време с децата си! Да ги научите какво е значението на думата семейство – винаги да си добре дошъл и винаги да се чувстваш щастлив и обичан. Точно това е необходимо на всеки човек – да прекара незабравимо време с най-любимите си хора.

Обичайте семействата си, мили хора!

Сега идва ред да определим най-подходящите, според нас, плажове за семейства.  Те всъщност не са само 5, но в този списък ще изведем тази част от тях, която е по-тиха, по-спокойна, по-просторна и разбира се – ОХРАНЯЕМИ ПЛАЖОВЕ.

 5 плажа, подходящи за вашата семейна лятна почивка

Кранево – Централен плаж 

Плажът при село Кранево е предпочитано място от руските туристи. В него има много почивни станции и един национален детски център. Мястото е пълно с деца и обстановката е доста весела. Водата е чиста и топла, а плажната ивица е голяма, така че има място за всеки.

beaches.bg -Централен плаж Кранево България

beaches.bg -Централен плаж Кранево България

Плаж Шкорпиловци 

Това е едно от красивите и диви кътчета по Черноморието на България, които всеки посетител или жител на страната си заслужава да види. Плажът е с чиста и просторна плажна ивица и има място за весели игри с децата. Плажът има заслужено място в нашата класация на Топ 10 български плажа, които трябва да бъдат посетени.

beaches.bg - Плаж Шкорпиловци, България

beaches.bg – Плаж Шкорпиловци, България

Плаж Силистар

Красив и див, той е прекрасно място за вашата семейна почивка с малки деца. Посетителите на залива се наслаждават на тихо море, плитки и топли води. Плаж Силистар влиза в класация за най-добрите плажове в Европа.

silistar-beach-12.

beaches.bg – Плаж Силистар България

Къмпинг Веселие 

Водата на този плаж е различна, някак по-синя. Плажът е непосредствено на юг от къмпинг Смокиня. Прекрасно е за деца. Водата е чиста, топла и плитка. Заливът е наистина едно фантастично място.

2-veselie-beach-15

beaches.bg – Плаж Силистар България

Къмпинг Корал

Плажът при Корал е един от малкото останалите диви плажове по южното Черноморие на България. Заливът е наистина много красив и изключително чист. Плажната ивица е дълга и широка. Около нея има гора. Има както охраняем, така и неохраняем плаж.

koral-beach-5

beaches.bg – Плаж Корал, България

Надяваме се, че нашите предложения ще ви харесат!

Ако статията ви е харесала, ние ще се радваме да я споделите с приятели 🙂

Leave a Reply

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons