24 часа в ‪Бургас‬ или как да прекарате един прекрасен ден в този красив морски град!

Днес искам да ви разкажа за Бургас. Бургас,  за мен,  не е просто черноморски град с красив плаж и морски хоризонт…Бургас е моят роден град - моят пристан, моето вдъхновение, моята любима морска дестинация.

Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Не защото съм родена в Бургас, не защото живея в Бургас, но наистина съм влюбена в този град 🙂

Бургас е наситен с толкова много очарование, енергия и красота и със сигурност ще стане и вашето любимо място по южното черноморие на България.

Ако имате само 24 часа в Бургас, трябва да станете рано и да бъдете много бързи. Определено ще са ви малко ако искате да видите поне част от красотата на града. Споделям с вас един примерен дневен план, който ще ви помогне да прекарате страхотен ден в града.

7:30 Денят започва

Бързо, бързо! Ставайте и се насочете към някое кафе в Морската градина. Тя е едно от най-очарователните и красиви места в града. Морската градина на Бургас за мен е бягство от шума. Място, което ме зарежда със своята природна красота – безкрайна и красива морска шир, златист пясък, дълга и широка плажна ивица и зелен парк с много дървета и детски площадки.

Разбира се и мостът! Не пропускайте моста на Бургас! Няма да видите такава конструкция никъде другаде в България. След последния ремонт, този бургаски символ придоби още по-впечатляващ и романтичен вид (Ако сте на романтична разходка, не пропускайте да го посетите по залез слънце). Мостът на Бургас навлиза 300м. в морето и разкрива невероятна гледка към синия хоризонт. Когато няма вълнение, погледът ви може да стигне чак до морското дъно и дори да се насладите на плуващите в близост рибки. Свидетелство за наличието на такава в района са многобройните рибари, които всекидневно пускат въдици от моста.

beaches.bg - Мост Бургас

beaches.bg – Мост Бургас

Задължително посетете моста! Той е близо до следващата ви дестинация.

9:30 Морска гара

В 9:30 трябва да сте на Mорска гара. Това е началната спирка за следващата, вълнуваща дестинация – Остров Света Анастасия. Разходете се из Морска гара. Това определено е още едно романтично място в Бургас. Красотата и морската атмосфера ще ви вдъхновят и със сигурност ще останете впечатлени. Морска гара бе реновирана преди две години и от тогава е любимо място на много бургазлии.

beaches.bg - Морска гара Бургас

beaches.bg – Морска гара Бургас

beachesbg_burgas-2

beaches.bg – Морска гара Бургас

10:00 Разходка до остров Света Анастасия

Качете се на корабче, което да ви закара до остров Света Анастасия. Препоръчвам ви да резервирате своето място предварително, за да не останете неприятно изненадани от липсата на такова в същия ден и час. Сайтът, на който можете да направите това е http://anastasia-island.com/plan.php?id=33 .

Проверете разписанието. През предходния летен сезон имаше корабче, което тръгваше от Морска гара към остров Света Анастасия точно в 10 часа сутринта. Такааа…ако вече сте на кораба, дишайте дълбоко. Вие сте във водите на Черно море и морският бриз нежно гали сетивата ви със своята свежест и неустоим аромат. Обърнете се назад, за да видите колко голям е бургаският залив. Погледът ви може да стигне до Поморие, Отманли… . Красиво е!

beaches.bg - Бургаски залив

beaches.bg – Бургаски залив

Стигнахте! Часът е 10:30. Вече сте на остров Света Анастасия. Сигурна съм, че още с пристигането си сте забелязали колко е прекрасно това малко късче земя в Черно море. Тайнствено и красиво, то е достъпно за много посетители през последните години. Аз ви препоръчвам първо да се разходите из островните пътечки. Посетете църквата. Вижте вкамененения кораб, монашеските килии, изпийте един билков чай и седнете да похапнете вкусни миди по традиционна рецепта или пък други морски деликатеси.

beaches.bg - Остров света Анастасия

beaches.bg – Остров света Анастасия

beaches.bg - Остров света Анастасия

beaches.bg – Остров света Анастасия

В 12:30 ще отплавате обратно към Морска гара. Ако не сте хапнали на острова, хапнете в града и се възползвайте от следобедните часове, за да посетите плажа. Все пак сте в Бургас.

beachesbg_burgas1-12

beaches.bg – Кораб Анастасия

14:30 Време за плаж

Както забелязахте, от гледката, която корабчето разкри за вас към бургаския залив, възможностите за плаж са много. Даже ще ви дам и вариант за безплатно СПА под слънчевите лъчи. Да, да, правилно разбрахте! СПА! Местността, в близост до солниците, придобива все по-голяма известност през последните години. Това е притегателно място за много бургазлии и гостите на града. Лечебните и разкрасяващи свойства на басейните с лечебна кал придобиват известност през последните години и правят това място предпочитано за плаж в Бургас.

Ако пък не искате да се разхождате, намазани с кал или дори не искате да гледате хора, които са се възползвали от природното СПА на Бургас, посетете централния или Северния плаж на града.Сигурна съм, че ще откриете прекрасно място, за да се насладите на морето, пясъка и слънцето.

beaches.bg - Плаж Бургас

beaches.bg – Плаж Бургас

18:00 Време за разходка

Време за разходка из центъра на града. Препоръчвам началната точка на вашия маршрут да е паметника Альоша и да стигнете чак до моста.

Ако обичате да карате колело, в Бургас ще намерите много места, от които да наемете едно и да обиколите града с него.

(http://www.transportburgas.bg/bg/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-2015%D0%B3) Почти навсякъде в Централната градска част и в Морската градина са очертани велоалеи, по които можете да се движите спокойно и да се наслаждавате на града.

Стигнете ли до моста, отделете време да погледате морето от терасата на Морското казино. Това е още едно красиво и романтично място в Бургас, което ви дава възможност да се полюбувате на морския хоризонт.

20:00/21:00 Вечеря и нощен живот

Вече е време да се отдадете на почивка или на нощния живот в града.

Седнете и хапнете нещо вкусно и рибно, типично за града 🙂

Направете си разходка по брега на морето. Потопете крака във водата и наблюдавайте как луната се отразява в морето. Прекрасно, нали!

Разбира се, може просто да изпиете по питие и да потанцувате в някой от баровете на града!

Приятно изкарване в Бургас!

Криси от beaches.bg

Leave a Reply

24 часа в Бургас

Share
Share On Twitter
Share On Pinterest

Днес искам да ви разкажа за Бургас. Бургас – не като черноморски грас с красив плаж и морски хоризонт…

Ще ви разкажа за Бургас като за моя роден град – моят пристан, моето вдъхновение, моята любима морска дестинация.

Не защото съм родена тук, не защото живея тук, но аз съм влюбена в Бургас 🙂

Бургас е град наситен с толкова много очарование, енергия и красота и със сигурност ще стане и ваше любимо място по ю

Leave a Reply

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Pinterest
Hide Buttons